fbpx

GRØN KLIMAKOMPENSATION

LANGT MERE END BARE EN KLIMAKREDIT

 
Hvis man vil opveje klimaaftrykket i eksempelvis et frokostmåltid, er man nødt til først at undersøge, hvor meget CO2 det har kostet klimaet at producere slutkuverten. Her kigger man blandt andet på hvilke ingredienser der indgår, hvor de stammer de fra, og hvordan de blev produceret.

Næste skridt er at undersøge, hvad der kan gøres for at reducere kuvertens CO2 udledning, ved for eksempel at skifte til en grønnere energikilde eller bruge flere lokale sæsonråvare.

Ultimativt kan man supplerer op med klima certifikater, der repræsentere en reduktion eller opfangning af drivhusgasemissioner, som modsvar for emissioner, der opstår andre steder, for eksempel i Danmark.

CO2 certifikater 

FRA TRÆER

Vi samarbejder med lokale landmænd i Syd - og Mellemamerika om at forbedre deres jordbrug, ved blandt andet at plante skov på underudnyttede områder af deres jord, hvilket de bliver honoreret for.

Landmændene bliver løbende betalt for deres medvirken, over en periode på 10 år, i forhold til skovens vækst resultater. Jo bedre træerne vokser, desto mere CO2 optager de, hvilket resulterer i større indtægter for landmanden.

KLIMAPOSITIV®

En fundamental del af vores filosofi er, at vi kun arbejder med jordbrugs projekter. Det betyder, at vi udelukkende beskæftiger os med nyplantning af skov, hvilket skaber omgående, mærkbare forandringer, fra første stikling er sat i jorden.
Vores Projekt
EatCo2 2020-2022 – alle rettigheder forbeholdes ©
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram