Opret Bruger / Login
Lukket beta version 1.0

naturligE CO2 certifikater

Langt mere end bare en klimakredit

Hvis man vil modsvarer klimaaftrykket i for eksempel et måltid, er man nødt til først at undersøge, hvor meget CO2 det har kostet klimaet at producere slutkuverten. Her kigger man blandt andet på hvilke ingredienser der indgår, hvor de stammer de fra, og hvordan de blev producerede.

Næste skridt er at undersøge, hvad der kan gøres for at reducere kuvertens CO2 udledning, ved for eksempel at skifte til en grønnere energikilde eller bruge flere lokale sæsonråvare.

Ultimativt kan man supplerer op med klima certifikater, der repræsentere en reduktion eller opfangning af drivhusgasemissioner, som modsvar for emissioner, der opstår andre steder for eksempel i Danmark.

Klima certifikater stammer ofte fra projekter i udlandet, der enten hindre CO2 fra at blive udledt i atmosfæren, (eksempelvis ved at beskytte skov fra at blive fældet), eller planter ny skov, som er med til at absorbere CO2 fra atmosfæren. 
 

Vores CO2 certifikater stammer 

Alle fra at plante træer

Vi samarbejder med lokale landmænd i Syd - og Mellemamerika om at forbedre deres jordbrug, ved blandt andet at plante skov på underudnyttede områder af deres jord, hvilket de bliver honoreret for.

Landmændene bliver løbende betalt for deres medvirken, over en periode på 10 år, i forhold til skovens vækst resultater. Jo bedre træerne vokser, desto mere CO2 optager de, hvilket resulterer i større indtægter for landmanden.

KLIMAPOSITIV®

Kompensation

En fundamental del af vores filosofi er, at vi kun arbejder med jordbrugs projekter. Det betyder, at vi udelukkende beskæftiger os med nyplantning af skov, hvilket skaber omgående, mærkbare forandringer, fra første stikling er sat i jorden.

“Ex-ante certifikater”

Et CO2 certifikat som er produceret ved at plante ny skov, kalder man for et Ex-ante certifikat. 

Det betyder at man er med til at plante friske træer der ikke var der før, frem for at købe "klimakreditter" der allerede er produceret flere år forinden.

“Ex-Post” kvoter

Det grå alternativ
Der er flere aktører på markedet, som sælger "klimakreditter" fra eksempelvis skovbeskyttelses projekter, biobrændsel komfurer, Methan fabrikker osv. Men denne type "kredit" er ofte flere år gammel, og har med andre ord allerede haft sin indvirkning på klimaet, med eller uden jeres medvirken.
Der er altså stor forskel mellem klima certifikater og klimakreditter, så husk at tjekke årstallet, næste gang I køber.
Læs mere om vores projekt
EatCo2 2020-2021 – alle rettigheder forbeholdes ©
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram