Opret Bruger / Login
Lukket beta version 1.0

naturlig CO2

Mere end bare en CO2 kvote.
At foretage en klimakompensation kræver at man ved hvad man gør, og det er her flere træder forkert. Der er mange ting der skal tænkes på, ikke mindst hvor kvoterne stammer fra, hvordan de blev produceret og deres årstal.
Hos EatCO2 lægger vi kraftig afstand til den reaktive afladstankegang og står på mål med en metode, hvis resultat kan profileres aktivt i jeres markedsføring og klare selv den kraftigste tryktest i mediemøllen.
"Vores CO2 kvoter stammer alle fra jordbrugs projekter, hvor lokalbefolkningen har en bestemmende indflydelse"   
Vi samarbejder med lokale landmænd i Syd - og Mellemamerika, om at forbedre deres jordbrug, ved blandt andet at plante skov på underudnyttede områder af deres jord, hvilket de bliver honoreret for.
Der er behov for en langsigtet plan der gør det lønsomt at plante træer i stedet for at fælde dem. Frem for en engangsbetaling, bliver landmændene løbende betalt for deres medvirken, over en periode på 10 år, i forhold til skovens vækst resultater. Jo bedre træerne vokser, desto mere CO2 optager de, hvilket resulterer i større indtægter for landmanden.
På den måde styrker vi ikke alene biodiversiteten, men skaber også en ny ’kulstof økonomi’, der gør deltagende landmænd uafhængige af den traditionelle landbrugssæson. 

KLIMAPOSITIV®

Kompensation.
En fundamental del af vores filosofi er, at vi kun arbejder med jordbrugs projekter. Det betyder, at vi udelukkende beskæftiger os med nyplantning af skov, hvilket skaber omgående, mærkbare forandringer, fra første stikling er sat i jorden.
“Ex-ante kvoter”
CO2-kvoter i skovopførelsesprojekter kaldes ex-ante kvoter. Det betyder, at de udefrakommende midler, der bliver tilført projektet, udelukkende går til at plante ny skov, og dermed er med til at gøre en forskel nu og mange år frem.

“Ex-Post” kvoter

DET GRÅ ALTERNATIV
Der er flere aktører på markedet, som sælger billige klimakreditter fra eksempelvis skovbeskyttelses projekter, biobrændsel komfurer, Methan fabrikker osv. Men denne type ”hylde” kvote er ofte flere år gammel, og har med andre ord allerede haft sin indvirkning på klimaet, med eller uden jeres medvirken.
Der er altså stor forskel mellem KlimaPositiv® kompensation og aflad, så husk at tjekke årstallet på jers klimakvoter, næste gang I køber.
Læs mere om vores projekter
EatCo2 2020-2021 – alle rettigheder forbeholdes ©
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram