Opret Bruger / Login
Lukket beta version 1.0

I NORDEUROPA ER MÅLTIDET SPECIELT

ET SAMLINGSPUNKT FOR VENNER OG FAMILIE

For mange danskere er det en naturlig del af dagligdagen, at tænke klimaet ind i spisevanerne. Men hvad er egentlig det bedste at gøre, hvis man gerne vil have en positiv påvirkning på klimaet? Skal vi helt lægge oksekød, lam, mejeriprodukter på hylden? 
"For at bevare de traditioner der ligger bag vores nordeuropæiske madkultur, skal der være plads til et stykke med rullepølse i ny og næ"
Vi har udviklet en metode der skaber balance på klima-vægtskålen. I praksis fungerer det sådan at I lader jeres gæster selv tage stilling til om de ønsker at modvirke CO2 aftrykket i deres køb.

Er gæsten positivt indstillet, vil der blive påført et lille ekstra beløb på regningen, som dækker mikro-kompensationen, hvorefter købet vil have en positiv indvirkning på klimaet, frem for negativ eller neutral.

BLIV KLIMAAMBASSADØR

LAD DINE GÆSTER TAGE STILLING

Som klimaambassadør bruger I jeres spisested, bar eller café som katalysator i kampen for klimaet.

Ved at give jeres gæster mulighed for selv at tage stilling til klimaspørgsmålet, styrker I ikke alene relationerne til dem. I øger også sandsynligheden for, at de bakker op om initiativet og bliver klima fortalere for jeres virksomhed.

Det skyldes blandt andet, at en gæst der selv tager stilling, føler sig involveret, og er derfor langt mere tilbøjelig til at huske budskabet, og dele det med andre, længe efter vedkommende har forladt spisestedet.
Vi opnår klimapositivitet ved at plante træer som optager CO2 fra atmosfæren. Den absorberede CO2 bliver nøje målt og verificeret, og derefter delt op i mindre portioner, (mikrogram, gram og kilo), der kan tilpasses et hvilket som helst måltid eller drikke enhed.

Eksempel på menu-sammensætning

Hummer Thermidor

Produkt Mængde CO2-indhold CO2 indhold pr. enhed
Kogt hummer (ca. 250 g.)  1/2 5.050 g. 20,200 g.
Sauce:   777.5 g.  
Skalotteløg  1/2 5 g. 400 g.
Smør 5 g. 53 g. 10,600 g.
Hvidvin 0.75 dl. 180 g. 2,400 g.
Hvedemel 1/2 spsk. 10 g. 1.000 g.
Fiskebouillon 1 spsk.
Hvid peber /
Dijonsennep 1/5 tsk.
Piskefløde 0.75 dl. 397.5 g. 5,300 g.
Revet emmertalerost 12,5 g. 132 g. 6,600 g.
Desuden:   291.5 g.  
Reven emmertalerost 12,5 g. 82.5 g. 6,600 g.
Smør 15 g. 159 g. 10,600 g.
Flyte 50 g 100 g. 50 g. 1.000 g.
Tilberedning:   2,000 g.  
Total:   8.119 g.

Lammekotteletter & sommersalad

Produkt Mængde CO2-indhold CO2 indhold pr. kg.
3 lammekoteletter  250 g. 5,350 g. 21,400 g.
Pesto   0,611 g.  
Kruspersille 57 g. 28.5 g. 1,000 g.
Hvidløg 2 fed 10 g. 1,000 g.
Olivenolie  1/2 dl. 532.5 g. 10,650 g.
Citron  1/2 30 g. 600 g.
Groft salt   / 10 g. 1,000 g.
Salat   224.5 g.  
Babyspinat 10 g. 50 g. 0,500 g.
Hjertesalat 50 g. 25 g. 0,500 g.
Sesamolie 1 spsk 25 g. 1,800 g.
Salt og peber   / 10 g. 1,000 g.
Grape  1/2 60 g. 0,600 g.
Cashewnødder 30 g. 54 g. 1,800 g.
Urtesmør   295 g.  
Smør 25 g. 265 g. 10,600 g.
Håndfuld hakket rosmarin 25 g. 12.5 g. 0,500 g.
Hakket hvidløg 1 fed 5 g. 1,000 g.
Hakket persille 25 g. 12.5 g. 1,000 g.
Revet citronskal  1/2 tsk. / /
Tilberedning:   2,000 g.  
Total:   8.474,5 g.  

Bøf m. bearnaise sauce & bagt kartoffel

Produkt Mængde CO2-indhold CO2 indhold pr. enhed
Oksekød 300 g. 4,170 g. 13,900 g.
Bearnaise sauce   757,5 g.  
smør 50 g. 530 g. 10,600 g.
æg 1 1/2 187,5 g. 2,000 g.
Salt og peber  / 40 g. 1,000 g.
Citronsaft 1 tsk.
Estragon Lidt
Bearnaise essens 1/2 tsk.
Desuden   0,880.8 g  
Creme fraiche 2 spsk. 158 g. 5,200 g.
bagt kartoffel 250 g. 50 g. 20 g.
sæson grøntsager 30 g. 150 g. 50 g.
smør til stegning m.m 50 g. 530 g. 10,600 g.
Tilberedning:   2,000 g.  
Total:   7.808,3 g.
EatCo2 2020-2021 – alle rettigheder forbeholdes ©
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram